onsdag den 18. februar 2009

Bageferment

Nu har jeg fundet noget nyt - igen!

Efter at have bagt med økologisk gær i et godt stykke tid - med de spændende hvedesorter fra Aurion, som kan købes i nogle af helsekostbutikkerne - skulle jeg også prøve at bruge bageferment (købes samme steder).

Jeg anede ikke, hvad det var, men viste sig at være noget der ligner hvide birkes og købes i en lille flad plastikæske.
Det er en længere proces at komme i gang med at bruge det. Først skal det røres op med grahamsmel og vand og stå i 24 timer (tror jeg nok det var) ved ca 37 grader (og hvor har man lige det?) Jeg satte skålen i medicinskabet over radiatoren i badeværelset, hvor der nok er varmest. Derefter skulle der tilsættes mere mel og vand og det skulle stå igen. Så var det klart til at blive brugt - eller sat i køleskabet klar til brug. For når man så skal bage, skal der laves en fordej, som skal stå i 12-14 timer ved 25 grader (sat samme sted). Til fordejen skulle der kun bruges en halv spiseskefuld og efter at have stået de 12-14 timer så det ud som på dette billede. Det er gæringen, der har frembragt alle de små bobler og når brødet bliver bagt får det en meget behagelig let syrlig smag og masser af små huller - helt uden brug af gær, meget mærkeligt.

1 kommentar:

Brinja sagde ...

Det lyder spændende, måske skulle man give det et førsøg en dag?